Top-ads

Всичко за затъмненията: Наръчник за успешно справяне с тях

Време за четене:
От 3 коментара


Някои астролози определят слънчевите и лунните затъмнения като новолуние (слънчево затъмнение) или пълнолуние (лунно затъмнение) на стероиди. Енергията по време на тези драматични космични събития е много по-силна и ни разклаща от самия корен. Затъмненията искат от нас промяна и ни изкарват от едно ниво, за да ни отведат в следващото, което е много по-високо.

Обикновено всяка година имаме по 4 затъмнения, но в някои години може да са повече. Напр., през 2011 год. станахме свидетели на 6 затъмнения (4 слънчеви и 2 лунни), през 2020 год. ни очакват също 6 затъмнения, този път 2 слънчеви и 4 лунни. Такива години са трудни, защото налагат множество промени и изискват значителна трансформация в твърде кратък период.

Тази статия е безценен наръчник за

Най-важното, което трябва да знаете за затъмненията
така че да се справяте по-леко и успешно с тях


1. Затъмненията носят новини за големи житейски промени.

Затъмненията често задават важни повратни моменти в живота на един човек и водят със себе си значими събития, които може да са различни и несвързани помежду си (раждане на дете, повишение в работата, преместване в нов дом, болест или оздравяване и т.н.) или да са събития от една поредица (напр., отношенията ви с даден човек, които претърпяват значимо развитие и преминават в ново ниво при всяко следващо лунно или слънчево затъмнение). Независимо от резултата, донесената промяна винаги ни води напред и ни повдига нагоре.

Важно! Понякога промените се случват при близък приятел или при член от семейството, а не лично на вас.


2. С всяко затъмнение нещо приключва и нещо започва.

Единствената посока, в която ни водят затъмненията, е напред, без възможност за връщане назад – старото остава в миналото завинаги и вече не е опция, към която можем да се върнем.

Слънчевите затъмнения задават ново начало и съвсем нови възможности. Обикновено носят изненадващи новини, които в повечето случаи са позитивни.

Лунните затъмнения са по-емоционални, тъй като носят финализиране. Обикновено извикват спомени за отминали дни и понякога ни карат да се чувстваме сантиментални.


3. Затъмненията почти винаги носят неочаквани промени в конкретна сфера и направление, ако попадат върху вашите Слънце, Луна или друга планета в личния ви хороскоп.


4. Затъмненията осветяват части от цялата картина, невидими досега.

Затъмненията носят информация, с която не сме разполагали досега и в резултат разкриват цялата картина. Често разкритието ни изненадва (позитивно или негативно), но винаги е за наше добро – ние най-после виждаме цялата истина и можем да направим много по-реална оценка на ситуацията. Това от своя страна ни улеснява в избора на посока и следваща стъпка.


5. Лунните затъмнения носят разкрития за истинския характер на близки хора.

Обикновено разкритието, че някой, който познаваме и на когото сме се доверявали, не е човекът, за когото сме го мислили, е болезнено, но истината освобождава и ни изважда от собственото ни затъмнение. Приемете новата информация с благодарност към Вселената и преоценете отношенията с вашия близък/познат.


6. Понякога затъмненията изваждат от живота ни важен за нас човек.

Слънчевото затъмнение обичайно посочва напускането/раздялата със значим мъж.

Лунното затъмнение обикновено показва промяна в отношенията / раздяла със значима жена.


7. Случилото се по време на затъмнение е категорично и безвъзвратно – приемете го и не очаквайте връщане назад.

Каквото ни донесе затъмнението, то ни отвежда напред без възможност за връщане назад.

Ако промяната/новината е хубава, не се страхувайте, че хубавото ще отмине и ще се върне старото.

Ако промяната/новината не ви харесва, напр. раздяла, не възлагайте надежди за възстановяване на връзката. Дори да решите да пробвате отново, отношенията ви няма да са същите – в един момент ще трябва да признаете, че вие и партньорът ви вече сте съвсем различни хора.


8. Обръщайте внимание на информацията и знаците, които получавате преди затъмнение, дори новините да са субективни и непотвърдени.

Понякога информацията, получена в периода на затъмнение, е едва доловима, не така гръмка и очевадна, но ако вниманието ви е било привлечено от дума, някакво предположение, подшушната новина, обърнете внимание, защото е твърде възможно непотвърдените към момента факти да се развият в следващите 6 месеца до новия сезон на затъмнения.


9. Ако затъмнението се случва точно на рождения ви ден или в рамките на 5 дни преди и след него, годината, която следва за вас, ще бъде от изключително значение.

Същото важи, ако затъмнението попада върху Асцендента ви - последващата година ще ви донесе промени, след които животът ви ще има съвсем нова форма.


10. Обърнете внимание на здравето си, ако затъмнението се случва 5 дни преди и след рождения ви ден или 5 дни около рождената ви дата в срещуположния месец (след 6 месеца).

Например, ако сте родени на 10 Януари, а затъмнението е с дата между 5 и 15 Януари или 5-15 Юли, подкрепете организма си и не пренебрегвайте физическите неразположения, тъй като енергията на затъмнението може да ги усили и да се почувствате много по-отпаднали и/или трудно да се възстановите.


11. По време на затъмнение и особено лунно затъмнение, може да се чувствате много по-емоционални.

Повишената емоционална чувствителност обичайно снижава способността за трезва и ясна преценка. „Затъмнената” представа за нещата ще затрудни вземането на добро решение, така че по възможност отложете крайните решения за след затъмнението.


12. Старайте се да не поставяте ултиматуми и да не предприемате големи действия в период на затъмнение.

Според древните астролози действията по време на затъмнение никога не се развиват по очаквания начин и обикновено резултатът не е в наша полза. Това извежда правилото да не се предприемат големи действия и да не се вземат големи решения 2 седмици преди и 2 седмици след затъмнението.

Важно! В период на затъмнение е по-добре да слушате и да откликвате, вместо да говорите и да инициирате.

Ако ви се налага да подпишете договор, да се преместите в ново жилище и пр., и нямате възможност да отложите датата, условията ви принуждават, някой друг е взел решение, с което вие трябва да се съобразите, то направете го без притеснение, защото в този случай вие откликвате на обстоятелствата.

Ако обаче, вие искате да предприемете действие, да инициирате важен разговор, да направите някаква промяна в живота си, то тогава е по-добре да отложите събитието, тъй като е по-вероятно да се сблъскате с пречки и непредвидени развои.


13. Затъмненията, които протичат в знак от същия елемент като елемента на вашата зодия, е по-вероятно да ви въздействат позитивно.

Зодии от един елемент са: Овен-Лъв-Стрелец (Огън), Телец-Дева-Козирог (Земя), Близнаци-Везни-Водолей (Въздух), Рак-Скорпион-Риби (Вода).

Важно! Всяко общо правило има своите изключения. Доколко едно затъмнение ще бъде позитивно към вас, зависи от взаимодействието му с всички планети в личния ви хороскоп. Обърнете се към астролог за професионална интерпретация на личната ви карта.


14. Представителите на зодия Лъв, като цяло са по-чувствителни към слънчевите затъмнения, тъй като Слънцето управлява тяхната зодия.


15. Представителите на зодия Рак, като цяло са по-чувствителни към лунните затъмнения, тъй като Луната управлява тяхната зодия.


16. В период на затъмнение оставете графика си гъвкав и бъдете готови за непредвидено отлагане, забавяне или нужда от бърза реакция по неочакван въпрос.


17. Затъмненията може да ви подтикнат да направите нещо, на което не сте подозирали, че сте способни.

Затъмненията може да ви покажат, че сте способни на много повече, отколкото предполагате, като ви отворят врата към нещо голямо и значимо, което ви отвежда до по-високо ниво от досегашното. Обикновено това е голямо предизвикателство, с което не сте сигурни дали ще успеете да се справите (напр. предлагат ви да оглавите важен проект и за първи път вие сте в ръководна и много отговорна позиция), за вас е стресово, изпитвате притеснения, не се усещате стабилни на мястото си, но крайният резултат е успешен, а целият процес ви е накарал да направите скок в собственото си развитие и вие вече сте много повече, отколкото човека, който сте били в началото.


18. Затъмненията се повтарят на приблизително същия градус и знак през 19 години.

Ако едно затъмнение попада върху планета или важна точка във вашия хороскоп, можете да предвидите какво ще ви донесе, като се върнете 19 години назад и си спомните какво ви се е случило по същото време.


19. Информацията от всяко затъмнение пристига в един от следните 3 периода:
  • В деня на затъмнението.
  • 3 седмици преди и 3 седмици след затъмнението.
  • В дните, когато Марс или Сатурн дойдат на същия градус на затъмнението - в съвпад, опозиция или квадратура.



По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

3 коментара:

  1. Ако слънцето е на около 1 градус от наталното, на късписа на 8 дом, и луната е опозиция на късписа на 2 дом по време на пълнолунието и едновременно луната и слънцето са в квадрат с натални луна и сатурн от другата страна.... някакви насоки какво да се очаква??? А, забравих да спомена, че в момента плутон и сатурн са на наталното слънце. Става въпрос за лунното затъмнение на 10 януари 2020. Благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не правя тълкувания по лични хороскопи, но при всички случаи ще получите силна активация по някоя от темите, свързани с пари, секс, интимни отношения, доверие, власт, лична стойност и себеоценка. По какъв начин ще се прояви активацията при вас (само във вътрешен план или и чрез събития/материализиране във външен план) зависи от задачите, по които душата Ви работи в момента. Със Сатурн и Плутон върху натално Слънце, Вие определено се разделяте със старата си идентичност и преминавате през значима трансформация.
      Не забравяйте, че пълнолунието на 10.01.2020 г. е Лунно затъмнение, което означава, че каквото бъде активирано при Вас, ще се развива в следващите 6 месеца и по мои наблюдения често промените ден по ден остават незабелязани сред всичко друго, което ни се случва, но в края ние сме различни.

      Изтриване
  2. Благодаря много за отделеното време и отговора ви!!!

    ОтговорИзтриване