Top-ads

Лунен календар: Растеж с енергията на Луната

Време за четене:
От Коментар от Сърце


Мистична и тиха, обливаща с нежна светлина или скрила лицето си от небосклона, нощ след нощ Луната кротко нараства или намалява, напомняйки за цикъла на раждане-смърт-прераждане, за безкрайната повторяемост в Природата и Космоса. Свързана с емоциите, съня, подсъзнанието и интуицията, енергията на Луната оказва дълбоко влияние върху мислите и впечатленията, складирани в подсъзнанието, и спомага те да бъдат осветени и изведени на повърхността. Всяка фаза на Луната има своя специфична енергия, която подхранва растежа на „посятото” в началото на цикъла, води го до разцъфване в средата, за да повехне и отмине в края, разчиствайки почвата за новото „семе”.

Най-силно потентни са фазите на новолуние и пълнолуние. Знанието за тяхната енергия и датите, на които ще се случат през годината, ни дава уникално предимство да насочваме растежа и развитието в живота си.

Фаза Новолуние

Новата луна е тъмна и невидима. Тя е началото на Лунния цикъл и се свързва с първичния инстинкт за раждане. Това е точният момент за „посяване” на нова идея, намерение или начинание, което искаме да израсте. Енергията на новата луна е силна и потентна, когато бъде вложена в конкретни цели и желанияПоради тази причина новолунието е идеалният момент за манифестиране на нашите мечти и визия. Това може да направите, като напишете на лист своето най-искрено и дълбоко желание и след това изгорите листа или го приберете на тайно място. Други начини за успешна манифестация са молитвата и медитацията.

Още за енергията на новолунието прочетете в статията: Новолуние: 7 как към позитивна трансформация и обновление

Фаза Пълнолуние

Пълната луна е изцяло осветена. Тя е кулминацията на Лунния цикъл и се свързва с плодородието, трансформацията, завършеността и изобилието. Това е периодът на „узряване” на посятото по новолуние. Тъй като в тази фаза енергията на Луната е в своя апогей и действа силно изтеглящо, то пълнолунието е идеалният момент за прочистване, детоксикация и освобождаване от стари и ненужни натрупвания, идеи, вещи, навици, отношения и емоции, които вече не ни служат за добро. Вечерта преди точното пълнолуние е мощно време за презареждане, както на собствената енергия, така и на бижута, кристали, оракулски и Таро карти. (Четири начина да осветите/заредите своите карти.) Излезте навън и постойте в съзерцание и рефлексия под лунната светлина или поставете предметите, които искате да поемат лунната енергия, на прозореца през нощта.

Още за енергията на пълнолунието прочетете в статията: Пълнолуние: 7 как към спокойствие и благополучие




По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара: