Top-ads

Новолуние: 7 КАК към позитивна трансформация и обновление

Време за четене:
От Коментар от Сърце


Тъмните дни на новолуние (два дни преди и два дни след новолунието) са идеалното време за връзка със същността. Докато пълната луна издърпва енергиите нагоре и навън, то тъмната луна ги насочва надолу и навътре. Точно затова новолунието е чудесен момент за оттегляне от външния свят чрез интроспекция и фокус върху своите преживявания и мисли, пренебрегнати нужди и нечути сигнали от тялото и душата. Прилагайте тези лесни 7 как през тъмните дни на Новата Луна и внесете обновление и позитивна трансформация в живота си.

1. Изключете се
Едновременното изпълняване на много задачи понякога е наложително и често се превръща в навик, но е изцяло извън синхрон с енергията на новолунието. Използвайте петте тъмни дни за почивка от социалните мрежи, имейл комуникацията и дългите телефонни разговори, като си освободите време-без-интернет или време-само-за-мен. Да правите нещата едно по едно е другият полезен подход по време на новолуние, чрез който ще разтоварите мозъчната си дейност и ще ревитализирате способността си да се фокусирате.

2. Разчистете
Новолунието е перфектното време да разчистите от неща, които ви разсейват. Направете го във физическото пространство като се освободите от ненужни и стари вещи, и във виртуалното пространство, като изчистите сайтове, контакти и пр., които не ви носят полза и позитивни емоции. Ако превърнете тази практика в свой ежемесечен новолунен ритуал, с изненадата ще установите, че периодите на ретрограден Меркурий вече не са така претоварващи и хаотични за вас, както досега.

3. Размишлявайте и планирайте
След като освободите и разчистите ума си, време е да решите върху какво искате да се фокусирате в следващия месец. Изберете тема на месеца и може би дори седмични цели за постигане на темата. Новолунието е подходящ период да поставите началото на нов навик и активност, ако искате те да се вкоренят и да станат постоянна част от ежедневието ви.

4. Напишете своите желания
Периодът на новолуние е най-подходящият момент за посяване на нова идея и начинание, така че те да израснат в живота ви. Вземете лист и химикал и напишете писмо до Вселената като разкажете своето желание, така сякаш вече се е случило и вие го живеете. Приберете листа на тайно място или го изгорете.

Важно! Ключът към успешната манифестация (представата да стане реалност) е вътрешното чувство и преживяване, че това, което искате, вече го живеете в ума и сърцето си. Вселената реагира на енергията, която изпращаме към нея. Ако мисълта казва „Искам”, но чувството във вас е на съмнение и страх, то все още не сте готови да посрещнете желаното и Вселената първо ще ви изпрати събития, чрез които да ви подготви и едва след това ще изпълни молбата ви.

5. Използвайте холистично лечение
Луната управлява нашето емоционално и етерично тяло – интуитивната част в нас, с която усещаме вибрациите на всичко около нас. Холистичните лекове, като цветни есенции, ароматерапия и хомеопатия са особено подкрепящи в този период. Целта на новолунието е да се постигне фокус и яснота – Клематис от цветните есенции, Кестен и Бял кестен, са подходящи за това. Ако имате нужда от допълнително отпускане, може да пробвате чай от валериан, маточина, пасифлора или лайка.

6. Йога
Възстановителната (ресторативна) йога е в синхрон с енергията на новолунието. Дълбоко отпускащите йога пози са идеални през тъмните дни. Ще се почувствате отпочинали и в същото време презаредени с упражнения с навеждане напред, детската поза или поза мъртвец (шавасана), при която тялото е отпуснато в легнало положение на пода с леко раздалечени крака и ръце.

7. Медитирайте
Медитацията е начин за излизане от практичния ум и сливане с космичната енергия. Редовното практикуване на медитативни практики води до успокоение и емоционален баланс. Научните изследвания дори показват, че медитацията е далеч по-ефективна при депресия, отколкото фармацевтичните антидепресанти. В комбинация с енергията на Новата Луна, медитацията може да ви помогне да трансформирате раздразнението и разсеяността в мир и спокойствие. Водената медитация, при която друг насочва мислите ви, е добър вариант, ако не се чувствате уверени в способността си сами да излезете от своя ум.

Новолунието е изцяло свързано с новото начало. Свежата енергия на тази лунна фаза разчиства зацапаните петънца и прави погледът по-ясен, така че да видите пътят пред вас. Практикувайте тези 7 как и скоро ще усетите, че чакате с нетърпение следващата Нова Луна.





По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара: